Dota Underlords får ranked matchmaking, head to head och mer i augusti-patchen

Dota Underlords august update

Valve har släppt en enorm uppdatering för Dota Underlords som bjuder på mängder av nya funktioner samt justeringar för flera hjältar och items.

Ranked matchmaking och head-to-head

Den kanske största ändringen är inkluderingen av ranked matchmaking där du får/förlorar ranked points efter din match beroende på hur du bra du presterade. Casual mode finns fortfarande kvar för den som vill experimentera med builds eller helt enkelt ha en mer avslappnad upplevelse.

Valve har även introducerat ”head-to-head” så du direkt möter din motståndare och delar samma schackbräde. Skulle din match ha ett ojämnt antal spelare så möter du en klon av en annan spelare i matchen.

Stora ändringar för items, hjältar och alliances

Flera nya items har dykt upp som Helm of the Undying vilket låter din hjälte fortsätta slåss 4 sekunder efter att ha dött. Samtidigt har Valve skickat fyra items till ”the vault”: Cloak, Recruiter, Vicious Intent, Wicked Intent. Det är möjligt att de dyker upp igen i en framtida uppdatering.

Man har även inaktiverat Alliance items och migrerat många av dessa till Alliances eller Equipment.

Även hjältarna har blivit träffade av Valves balanshammare där det främst handlar om buffar. Crystal maiden, Eidolon, Lina och Ogre Magi har alla fått stora buffar. På samma gång passar Valve även på att nerfa några hjältar, främst Shadow Fiend, Venomancer och Witch Doctor som har fått några rejäla nerfs.

Slutligen har man justerat några alliances och gjort större ändringar hos några andra. En av de större omarbetningarna hittar vi i Inventor som nu gör att allierade inventors exploderar när de dör och delar skada baserat på deras max health. Shaman alliansen har nu en 17% chans att förvandla fiender som attackerar den till en kyckling. En annan intressant ändring är Brawny som nu ger +30/60 max hp för varje kill de har.

Du kan läsa uppdateringen i sin helhet här

Vill du lära dig mer om Dota Underlords och auto chess? Klicka då här!