Forward Gaming Upplöses

Pieliedie Dota 2

Trots att man säkrat en plats i TI9 har Forward Gaming valt att stänga ned efter att ha dragits med ekonomiska problem under en längre tid. Grundaren skriver på Twitter att man ej kunnat betala spelarnas löner för juli månad. Att stå utan någon organisation precis innan världens största e-sportturneringen är ingen höjdare. Men med tanke på prispotten och tittarsiffrorna som The International 2019 drar till sig så bör det finnas flera organisationer som är intresserade av att sponsra de tidigare Forward Gaming spelarna.

Forward Gaming grundades augusti 2018 och har kvalat in sig i flera större turneringar men tyvärr ofta med mediokra resultat. Trots detta är man ett av de bättre lagen i Dota 2-scenen och har producerat konsekventa resultat denna säsong.  Under tidigare 2019 har vi dock sett hur mediokra lag har presterat över förväntan under TI.

I skrivande stund består ex-Forward Gaming av YawaR, CCnC, Sneyking, MSS, Pieliedie – alla välbekanta namn för den som har följt Dota 2 esport de senaste åren.

Så vilka e-sportsorganisationer kan vara intresserade av att sponsra dem? Cloud9 är ett namn som känns sannolikt då man tidigare haft ett Dota 2 lag. Sen är Pieliedie en tidigare C9-medlem som spelade i C9 under en längre tid och har förmodligen en bra relation med organisationen. Andra e-sportorganisationer som kan vara intresserade kan vara NRG Esports, Immortals, Echo Fox samt Mousesports.

Om man trots allt inte hittar en ny organisation så kommer ex-FG fortfarande kunna delta i International . Valve betalar både resan samt hotellet för spelarna.

Intresserad av betting eller bara allmän information om The International 9? Klicka då in dig på vår betting guide!

Källa: https://www.twitlonger.com/show/n_1sqv3bi?new_post=true