Rykte: Dota Underlord gameplay har läckt

Dota UnderlordsGameplay från Valves version av Auto Chess ska ha laddats upp på Youtube av misstag och togs snabbt bort. Videon har sen dess laddats upp igen och går att se här. Videon i sig är väldigt låg kvalité och verkar spelas på en smartphone. Vi får dock en hel del ny information om hur Dota Underlords kommer försöka skilja sig från Dota Auto Chess.

Videon visar oss en tutorial som ska lära nya spelare hur Auto Chess fungerar. Enligt personen som läckte videon så kommer det att finnas crossplay mellan PC och smartphone versionerna. Vi får se flera typiska hjältar från Dota 2 som Tusk, Tiny och Axe. Vi kan även se att Valve planerar ”seasons” där man kommer lägga till nya hjältar. Trots att Valve ändrar om en del så är det fortfarande typiskt Auto Chess gameplay som gäller.

Nyligen registrerade Valve domänen underlords.com och ansökte om trademark för Dota Underlords. Drodo, Utvecklarna av originalet, har gjort sin egna version av Auto Chess för mobiler och har även en standalone-version för PC planerad.

Uppenbarligen är utvecklingen fortfarande i ett tidigt skede men vi kommer förmodligen få höra mer om Dota Underlords under The International 2019 i augusti. Fenomenet Auto Chess har exploderat de senaste månaderna och frågan är om Valve kommer klara konkurrensen eller om det blir en flopp likt kortspelet Artifact.